Кореспондентът на Euronews Валери Гориа ни среща с бежанците в град Буча. Градът се

...
Кореспондентът на Euronews Валери Гориа ни среща с бежанците в град Буча. Градът се
Коментари Харесай

Бежанците в Буча мечтаят да се върнат у дома

Кореспондентът на Euronews Валери Гориа ни среща с бежанците в град Буча. Градът се възстановява след опустошенията от предходната година в началото на съветската инвазия. Инфраструктурата може и да се изгражда отначало, но човешките съдби са по-трудни за лекуване. Вижте. 

По опустошените улици на украинския град Буча, където предходната година се случиха печално известните кланета, тече възобновяване. Въпреки нещастието, която се разиграва тук, Буча към този момент е отворила порти за бежанците от разкъсваните от война райони на страната. В това краткотрайно жилище са настанени няколко десетки души, идващи от Източна Украйна. Татяна е координатор на дребната общественост. Тя е избягала от Донецка област. Като част от организация, защитаваща политическите пандизчии, тя се бори да избави живота на брачна половинка си.

 
Моят дом е окупиран от 2014 година. През 2017г мъжът ми беше похитен, тъй като искахме да запазим украинското ни поданство, макар че живеехме в окупирана територия. В плен е към този момент 6 години. Оцеля в концентрационен лагер наименуван „ Изолация “, където беше 10 месеца. Беше подложен на безчовечен изтезания. Това доста утежни здравословното му положение. Ребрата му бяха счупени, вследствие на изтезания с ток, стомахът му бе изгорял. Няма лекарска помощ или медикаменти.
Татяна Матюшенко, емигрант от Донецк

Съветът на Европа сигнализира за изискванията, в които украинските жители в Русия и Крим живеят, откогато Русия анексира Крим през 2014 година Расте и броят на хипотетичните военни закононарушения, осъществени от началото на пълномащабното навлизане в Украйна преди една година.

 

Миналият април са регистрирани 10 хиляди военни закононарушения в Украйна. По-малко от година по-късно се проверяват към 65 хиляди случая.

Валери Гориа от Буча за Еuronews.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР